20. toukokuuta 2015

Puutarhan kukkia ja lähes täysi kasvimaa

Puutarhamme on nyt puhjennut kukkaan. Tuoksut ovat huumaavat. Tulee mieleen kesäiset tuoksut lapsuudesta sekä Yhdysvalloissa että Itä-Suomessa ja aikuisempana Japanin reissulta. Otin muutamat kuvat tämän hetken kukinnasta. En tunnista läheskään kaikkia, ehkä lukijat osaavat auttaa?

Mehiläinen pääsi mukaan kuvaan.Tämän tiedän: honeysuckle.


Jokin ruusu?

Omenapuunkukat ovat aukeamassa.
Kasvimaa on nyt täytetty. Siemeninä on istutettu: runner bean, mangoldi, palsternakka, porkkana, punajuuri, lanttu, nauris, retiisi (ja peruna). Taimina istutetut ovat: härkäpapu, purjo, lehtikaali ja purple sprouting broccoli ja little gem -salaatti.

Salaatti on lantun vieressä kankaan alla.

Jos katsoo tarkasti, voi nähdä purjontaimet pilkottamassa maasta.

Lehtikaali ja broccoli suojaverkon alla. Joku ötökkä on kyllä jo käynyt näykkimässä lehtiä.

3 kommenttia:

 1. Ihania kukkia - varsinkin tuo liilahtava (varpu?)kasvi. Ja onpa jännää nähdä, saatteko millaisen sadon kasvimaaltanne! Toivottavasti sataa ja paistaa sopivassa suhteessa...
  Annika

  VastaaPoista
 2. Kiitos Annika, odotamme innolla mitä kasveille tapahtuu. Toivottavasti etanat eivät tuhoa. Naapuri ei ollut muistanut sanoa, että pitäisi ripotella etanaruokaa maahan, etteivät söisi kasveja… Enhän minä sitä tiennyt, vaikka ehkä olisi pitänyt.

  VastaaPoista
 3. Ensimmäinen kasvi on vuorikaunokki, toinen ruusujuuri, kolmas saatta olla jokin vihma, Suomessa ei ole tuota kukan väriä. Neljäs on köynnöskuusama ja sitten purppurahappomarja ja ennen omenanakukkaa on oranssi ruusukvitten johon tulee syksyllä muhkuraiset keltaiset hedelmät joista voi keitää hilloa.

  VastaaPoista

Blogin kirjoittajat valvovat kommentteja. Kommenttisi tulee näkyviin, kun se on hyväksytty.