13. marraskuuta 2015

Tilannepäivitys

Syksy se on vain hurissut ohi. Syyskuussa Petrillä oli 1.5 viikon "kesäloma", jolloin rakensimme puuvajan loppuun, kaadoimme kaksi puuta ja aloimme tehdä tilaa taloon omille tavaroillemme. Petrin vanhemmat ajoivat Suomesta Skyelle huonekalut entisessä hevoskärryssä. Ai, että miten mukavaa oli saada sänkymme ja sohvamme! Neljän päivän aikana he kasasivat puutarhavajan pihallemme. Omat vanhempani saapuivat lokakuussa (kuvia täällä isäni blogissa) ja rakensivat kompostikäymälän (ks. alla). Nähtävästi meillä kun käy, pääsee työleirille… Teitä on varoitettu!

Taiteellinen huussi. Kasattu siitä mitä löytyi.
Tervetuloa.
Mitä sitten: syysnuhaa oli pari viikkoa, ostimme uuden auton (luotettavamman tänne sopivan nelivedon) Invernessistä, tilasimme uuden keittiön ja ikkunat, kävin parin päivän "crofting"-kurssin (croft on perinteinen skotlantilainen pientila) ja Petri kävi kaksi kertaa työasioilla Lontoossa. Tällä viikolla maalasimme puutarhavajan katon ja takaseinän kertaalleen.

Nyt odotamme, että 27.11 talon ja croft-maan omistus siirtyy naapurilta meille (näin kauan asuntokaupassa on kestänyt!). Ennen sitä emme voi aloittaa remonttia. Saimme kuitenkin luvan asentaa kaminan olohuoneen takkaan. Tämä on tärkeää, koska elokuussa huomasimme että talon savupiiput vuotavat savua joko ullakkoon tai makuuhuoneeseemme. Emme siis ole voineet käyttää ruokahuoneen kaminaa emmekä olohuoneen takkaa, ja pelkät öljypatterit eivät lämmitä samalla tavalla kuin tuli. Talvimyrskyt ovat alkaneet (tällä viikolla jo 2 kpl, 20-30 m/s tuulta) ja jos sähköt menevät, meillä ei ole lämmitystä… Kamina saapunee 10 päivän päästä. Ja keittiöremontti, ikkunoiden vaihto, keskuslämmityksen asennus alkanee joulukuun alussa. Odotamme sitä!

Crofting-kurssista voisin kirjoittaa sivukaupalle, mutta ehkä myöhemmin kun järjestän suunnitelmiamme croft-maalle kokonaisiksi lauseiksi. Kanoista sanottakoon se, että tyytyväisiä ovat (ainakin ei-myrsky-päivinä) ja munia tulee päivittäin 2-3 kpl. Kasvimaa on tänä kesänä kärsinyt huonosta säästä (ja ei-niin-taitavasta puutarhurista), mutta ainakin lehtikaalia on paljon ja purple sprouting broccoli on alkanut tuottamaan.

Täytyy sanoa, että vaikka sää on tänä vuonna ollut keskimäärin hankala (alkusyksyä lukuunottamatta), kyllä Skye silti kiehtoo niin paljon, ja kyllästynyt tai kovin turhautunut ei voi olla kun voi asua näin upeassa paikassa. Esimerkiksi, kuinka moni voi kävellä 10 minuuttia kotikylän merenrantaan ja nähdä siellä hylje pyydystämässä lounastaan?

Remonttikuvia postailen, kun se kaikki alkaa.

1 kommentti:

  1. Kiva kuulla kuulumisia - ja ihan totta, varmaan vaikka välillä murjotuttaisi, tuollaiset hylje-episodit tai muut vastaavat luonnonihmeet kyllä piristävät.... Millaiseen ratkaisuun päädyitte sen rempan suhteen, on mukava siitä sitten lueskella!
    Kivaa talvea sinne!
    Tytti

    VastaaPoista

Blogin kirjoittajat valvovat kommentteja. Kommenttisi tulee näkyviin, kun se on hyväksytty.