2. joulukuuta 2015

Kauppareissu kuvina

Näinä muutamina hyvinä syystalvipäivinä on ollut mukava kävellä kyläkauppaan täydentämään ruokavarastoja. Otin tällä kertaa matkan varrelta kuvia. Kävely kestää noin 20 min, riippuu miten paljon ihastelee maisemia. Yleensä aika paljon! Tänään ei näkynyt hyljettä lounaalla.

Koti portilta.

Portilta ulos tullessa näkymä oikealle. Lähden vasemmalle.

Parin minuutin päästä näkyy meri.


Tässä Hamara-joki kohtaa meren. Harmaa kivirakennus on vanha mylly.

Noustaan Loch Pooltiel:n rannalta pois. Horisontissa siintää Ulko-Hebridit.

Näin lähellä olemme merta! Kotimme on kaikkein oikeimmalla, valkoinen talo pilkottaa puiden lomasta. Suoraan sen edessä on suurin osa peltoalueestamme. Se ulottuu joelle.

Glendalen keskusta lähestyy.

Lampaita. Niitä on viety jo paljon mantereelle markkinoille ennen talven tuloa.

Ja sitten ostoksille!

3 kommenttia:

 1. Millaiset valikoimat tuolla pikkukaupassa on? Käyttekö jossain kauempana tekemässä jotkut superostokset aina välillä? Ruokapostaus ois mielenkiintoinen :)
  Terkuin Tytti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta onkin pyydetty kuvia kaupan sisältä. Täytyy ehkä ottaa. Kaupassa on uskomattoman laaja valikoima. Tuoreita vihanneksia ja hedelmiä muutamia per lajike, tuoretta leipää, teet & kahvit, keksit, makeiset, maitotuotteet, pekonit ja makkarat, leipomisainekset, mausteet, kotitaloustarvikkeet… Villasukkia ja pipoja. Posti. Tällä kaupalla aika pitkälle pärjää.

   Mutta kyllä käymme 45 min ajomatkan päässä Portreen Co-op marketissa. Suunnittelen ruokamme niin, että 1.5-2 viikon välein pyörimme siellä. Tesco myös toimittaa saarelle Click&Collect -ajatuksella netistä tilattuja ruokaostoksia tiettyinä aikoina Porteehin. Jos haluaa jotain erikoisempaa, sieltä tulee tilattua.

   Erikoiskauppoja on myös 20 min päässä Dunveganissa (hedelmä+kasviskauppa sekä leipomo) ja Portree:ssa on erilliset liha- ja kalakaupat. Hienoin juttu on, että kala-auto käy joka keskiviikkoaamu meidän lähellä (muutaman min kävely mäkeä ylös). Sieltä saa ostettua tosi hyvää tuoretta ja savustettua kalaa.

   Täytyy vielä lisätä, että Glendalessa on kyläntalolla kesällä ruokatori tiistaisin, myynnissä ovat hyperpaikalliset vihannekset, marjat ja todella vapaa kananliha. Elävän hummerin voi tilata seuraavaksi aamuksi haettavaksi suoraan kalastajalta Milovaig:n laiturilta.

   Poista
 2. No nam, teillähän on asiat paremmin kuin hyvin :D
  Joo, kuvia kaupasta ja noista muistakin jutuista, jee....
  Tytti

  VastaaPoista

Blogin kirjoittajat valvovat kommentteja. Kommenttisi tulee näkyviin, kun se on hyväksytty.