22. huhtikuuta 2015

Talon pohjapiirrokset ja runsaasti remontti-ideoita

Vaikka olemme sopineet vuokramökkimme omistajan kanssa hinnasta, emme vielä omista taloa. Paikallinen pankki vaatii kuuden kuukauden yhtämittaista työskentelyä täällä ennen kuin suostuvat antamaan lainaa. Vaadittu aika tulee täyteen heinäkuun puolessa välissä. Sitä ennen saamme laittaa pihaa kuntoon ja tuoda kanat uuteen kotiin (saamme kanat ystäviltä, jotka joutuvat antamaan ne pois). Meille on kuitenkin tärkeää aloittaa remontin suunnittelu ajoissa, jotta kun saamme talon ja maan itsellemme, olisi mahdollista asentaa keskuslämmitys ja vaihtaa vanhat ikkunat ja ovet uusiin ennen seuraavaa talvea.

Alakerta. Ei ole skaalattu oikein.

Yläkerta. Ei ole skaalattu oikein.


Remontti ei jää ainoastaan siihen. Muutamia mahdollisuuksia (ks. pohjapiirrokset):

 • "Sun room":sta olisi tehtävä asuttava, siis ei enää vuotavaa kattoa ja sammaleista betonilattiaa. Tosin nyt se toimii hienosti siementen idätyksessä:
Tulossa: härkäpapuja, lehtikaalia, purple sprouting broccolia, purjoa, salaattia, minttua ja timjamia.
 • Olohuoneeseen (huone, jossa on takka) olisi tulossa sisäänkäynti ranskalaisilla ovilla sekä oma kylpyhuone nykyisen kuistin (porch) paikalle. Täytyy siis mennä paksun kiviseinän läpi. Tästä huoneesta tulisi mahdollisesti B&B-huone. Aamupala tarjottaisiin uudistuneessa "sun room":ssa.
 • Ovi kuistilta keittiöön suljettaisiin. Keittiö kokonaan uusiksi.
 • Ruokailuhuoneesta kulku lisärakennukseen (joka pitää rakentaa) nykyisen kaminan vierestä. Mahdollisesti molemmin puolin, jos kantava kiviseinä kestää sen. Lisärakennus toimisi olohuoneena. Isot ikkunat, näkymä pihaan ja pellolle.
 • Lisärakennukseen tulee meidän varsinainen sisäänkäynti taloon.
 • Nykyinen kamina on tarkoitus siirtää olohuoneen takkaan ja korvata ruokailuhuoneessa jonkin sortin suomalaistyylisellä paremmin lämpöäpitävällä kapistuksella. Ehkä siihen pienehkö leivinuuni?
 • Nykyinen kylpyhuone pitää laittaa kokonaan uusiksi. Ei siis kokolattiamattoa.
 • Kaikki lattiat ja suurin osa seinien pinnoista täytyy laittaa uusiksi.
Kaikkea ei voi tehdä kerralla. Osa pintatöistä aiomme tehdä itse ja perheidemme/ystäviemme avulla. Onneksi talon katto on suhteellisen hyvässä kunnossa.

Jos haluaa tutustua Skyen erityyppisiin taloihin, niin katso "Homes by the sea" -sarjan Skye-jakso Youtubesta. Siinä kuvatusta vanhasta valkoisesta croft-talosta saa suurin piirtein käsityksen siitä minkälaiset nämä yli 100 vuotiaat talot ovat.

Mitä ideoita sinulle tulee?

2 kommenttia:

 1. Ah - kuullostaa hyvältä, mutta myös uh - isolta hommalta :) Tehkää se b&b -huone ekaks valmiiks, jookos :) :)
  Leivinuuni kuullostaa hyvältä ratkaisulta, se lämmittää tosi hyvin ja onhan sillä aivan mahtava tehdä ruokia ja leipoa.
  Annika

  VastaaPoista

Blogin kirjoittajat valvovat kommentteja. Kommenttisi tulee näkyviin, kun se on hyväksytty.