16. huhtikuuta 2015

Matka Lorgilliin

Niemimaa, jossa kylämme Glendale sijaitsee, on loistava paikka löytää kauniita, useimmille turisteille täysin tuntemattomia paikkoja. Kävelimme maaliskuussa Ramasaig:sta Lorgill:iin. Lorgill on hylätty kylä. 4. elokuuta vuonna 1830 siellä asuvat maanviljelijät häädettiin vuokramailtaan. Heille "valinta" oli lähtö joko Kanadaan tai köyhäintaloon.

Näkymä Neist Pointille matkalla Ramasaigiin.
Jätimme auton Ramasaigiin. Polku kulki (isojen!) lehmien ohi.Matkalla Lorgilliin.
Lorgill-kylä sijaitsee upeassa laaksossa.

Mikä tämä on?
3 kommenttia:

 1. Hei Hanna ja Petri,

  olimme pari viikkoa sitten Skyella vaimoni ja ystävämme kanssa nauttimassa kauniinjylhistä maisemista ja poikkeuksellisen upeasta kelistä.
  Kävimme ihan sattumalta Red Roof-kahvilassa matkalla Neist Pointiin. Kahvila oli mahtava kokemus paikan, tarjoilun ja hlökunnan ystävällisyyden suhteen. Kuulimme kahvilassa Hannasta (tunnustivat tutun kielen ja olit kuulemma hyvin ansaitulla vapaalla maanantaina) ja sitä kautta tästä blogista. Oli ihan pakko kirjoittaa, kun näin nuo kuvat Lorgillista. Teimme kaverin kanssa saman patikkareissun ja kuvista tuli hieno fiilis taas. Meinas mennä kyllä pupu pöksyyn alussa mennessä noiden lehmien ja etenkin sen "varo härkää" -kyltin ohi. Sinne kylän viereen nummelle olisi voinut jäädä vaikka saman tien asumaan.
  Niin kaikkea hyvää teille ja menestystä Skotlantiin! Ehkäpä mekin saamme itsemme jokin päivä irti Suomen oravanpyörästä ja pääsisimme sinne asumaan. Alankin saman tien lämmitellä vaimoa asian suhteen...

  yst terv
  Jarkko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jarkko,

   mahtavaa, että eksyitte Skyelle! Harmi, etten ollut töissä silloin. Ilmoittelethan, jos satutte tänne päin uudestaan, niin voidaan sopia tapaaminen.

   Siitä vaan muuttosuunnitelmia tekemään, kyllä tänne muutama suomalainen vielä mahtuu :D

   t. Hanna

   P.S. Lehmät ovat täällä kyllä uskomattoman isoja (tai ehkä lehmät vaan ovat tuon kokoisia, en ole ollut riittävän paljon lehmien seurassa). Täällä on myös ylämaankarjaa, joilla on isot sarvet...

   Poista
 2. Hei,
  lupaan ilmoitella, Skye kyllä lumosi meidät !

  Jarkko


  VastaaPoista

Blogin kirjoittajat valvovat kommentteja. Kommenttisi tulee näkyviin, kun se on hyväksytty.