21. kesäkuuta 2015

Juhlaa ja lunneja

Esimakua lunneista.

Petrin vanhemmat ja sisko tulivat tänne asti käymään, joten puolentoista viikon sisällä on tapahtunut paljon: 30-vuotisjuhlat, Skyen ympäri pörräämistä, kasvimaan laajennusta sekä hurjan hieno veneretki Canna- ja Rum-saarille. Niin kuin on tullut tavaksi, näytetään kaikki kuvasarjana.

Synttäreille saapui ihanan paljon naapureita ja uusia ystäviä Glendalesta. Aloitimme juhlat pihalle pystetyssä teltassa (lainattu naapurista). Aluksi oli tarjolla samppanjaa, ja ruoaksi karjalanpaistia, kasvisvoileipäkakkua, kesävihannessalaattia, vihersalaattia, sienisalaattia (suolasienet toi Petrin sisko Suomesta asti!) sekä itsetehtyä ruisleipää (omaan juureen), ohraryynirieskaa ja munavoita (omien kanojen munista!). Juomaksi sisilialaista viiniä ja Skyen oluita. Sanomattakin selvää, että kaikki tykkäsivät.Illan viilentyessä siirryimme sisälle kahvittelemaan. Alla kuvassa synttärikakkuni (kiitos taas taitavalle Petrin siskolle!): kermatäytekakku, jossa skottilaisia mansikoita, brittiläisiä vadelmia, äitini tekemää mustikkahilloa sekä oman pihan minttua.


Myöhemmin viikolla: olimme kuulleet, että villiorkideat olivat alkaneet ilmestyä saarelle, joten kävimme kävelemässä Waternish-niemimaalla etsimässä niitä.
Löydettiin, vaikka lehmät kerääntyivät tuijottamaan.
Sitten meriretkelle. Canna-saaren kallioilla pesii uskomattoman paljon eri merilintuja: lunni, razorbill, shag, guillemot, kittiwake, fulmar… Näimme Soay-saaren ja Skyen välisellä merialueella pyöriäisen ja Rum-saarella metsäkauriita ja villiponeja. Matka alkoi Elgol-kylän rannalta.

Elgol:sta Cuillin-vuorille päin.

Canna-saaren kallioilla.

Guillemots.


Lunnien kokoontumispaikka.

Shag kuivattamassa siipiään.

Lisää guillemots.

Shag-pesiä kolmessa kerroksessa.

Shag:n niska on joustava...

Oystercatcher.Fulmar-pariskunta.Lunnin lentoonlähtö.

Vielä vähän liian lähellä pintaa.

Jes, irtaantuminen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogin kirjoittajat valvovat kommentteja. Kommenttisi tulee näkyviin, kun se on hyväksytty.