20. syyskuuta 2016

Lampaiden teurastus, osa 1

Tuli aika pistää kaksi ensimmäistä lammasta lihoiksi. Prosessi sisälsi:

1) Erotteluaitauksen pystytys pellolle. Ostimme tätä varten 6 kpl 180cm leveitä toisiinsa linkitettäviä lammasaitoja.

2) Lampaiden ajaminen erotteluaitaukseen. Koska heitä ei ole syötetty millään, lammasnappuloilla houkuttelu ei olisi auttanut. Ajoimme neljän hengen voimin pellon pohjasta lampaita aitauksen suuntaan. Kahden kokeilun jälkeen saimme 2 kpl aitaukseen.


Valitettevasti siihen joukkoon ei kuulunut isoin lammas eli se joka olisi ainakin täytynyt saada mukaan. Neljännellä kerralla saimme isoimman lampaan kiinni, lähinnä koska hän ei jaksanut enää juosta karkuun... Tämä lammas sitten päätti ettei enää edes suostu kävelemään, joten jouduimme nostamaan hänet kottikärryihin saadaksemme hänet autolle.


Kaiken tämän lampaiden perässä juoksemisen aikana pulahdin kahdesti pellon poikki kulkeviin puroihin. Hyvä aamujumppa kuitenkin? Aiomme syöttää loppua kahta lammasta pienellä määrällä nappuloita, jotta tottuisivat tulemaan ruoan perässä ja heidän kiinniotto olisi helpompaa.

3) Teurastus. Oli ensimmäinen kerta kun näimme ison eläimen teurastuksen. Se oli onneksi rauhallinen tapahtuma ja ruhon käsittely sen jälkeen oli mielenkiintoista. Paistoimme tuoreen maksan iltaruoaksi.

4) Riiputus. Lampaamme riippuu viikon ystävän kylmähuoneessa. Ruhon paloittelusta tulee toinen kirjoitus myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogin kirjoittajat valvovat kommentteja. Kommenttisi tulee näkyviin, kun se on hyväksytty.