19. joulukuuta 2014

Mukaanotettava

Kesällä 2013 kävimme Ulko-Hebridien Uist-saarilla. Kävelimme yhden päivän pienellä Eriskay-saarella, joka on sillalla yhdistetty South Uist-saareen. Yhdellä saaren hiekkarannoista oli helmiäspintaisia partaveitsisimpukoiden kuoria joka askelmalla. Kyläkaupasta (Co Chomunn Eirisgeidh) löysimme söpöt pikkukirjat Skotlannin linnuista ja villikukista. Vaikka luulimme, ettemme kovin montaa kertaa Skotlantiin enää matkustaisi, ostimme kirjat kuitenkin! Nyt ne on ehdottomasti otettava mukaan ensimmäisten matkatavaroiden mukana.

Ulko-Hebridien Eriskay-saaren (lähes tulkoon) koko asutus. Silta vie pohjoisemmalle South Uist-saarelle.

Löytöjä.
Tykkäämme erityisesti merilinnuista, mm. jokarannan oystercatcher:sta. Suomeksi nimi taitaa olla tylsä meriharakka. Suurissa yhdyskunnissa asuvat lunnit, valkosuulat, merimetsot ja guillemotit (etelänkiisla) ovat komeita merikalastajia.

Uusi drinkki: Oystercatcher on the beach.
Oystercatcher times two.

Haaveissa olisi osallistua vaikka RSPB:n (Royal Society for the Protection of Birds) vapaaehtoistoimintaan jollain lailla. Skyella se saattaisi sisältää säännöllistä lajien havainnointia tai elinympäristöjen ylläpitämistä. Toinen mielenkiintoinen järjestö on Whale and Dolphin Conservation. Skyen vesillä kulkee kesäisin monia eri delfiini-, pyöriäis- ja valaslajeja. Kesällä 2012 näimme Skyella sillivalaan, useamman pyöriäisen ja useampi kymmenen delfiinejä. Niitä on nähtävä lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogin kirjoittajat valvovat kommentteja. Kommenttisi tulee näkyviin, kun se on hyväksytty.